Ahmet Mercan » Yazar Profili

Ahmet Mercan

1956 -
1956 yılında Bayburt’un Yaylapınar köyünde doğdu. Bayburt Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul’da grafikerlik, Giz Ajansta editörlük, Selam dergisi yazı işleri müdürlüğü, İnsan Hakları Araştırmaları dergisinin yayın yönetmenliğini yaptı. 1998’den itibaren sesli yayıncılık yönetti.

1984’ten Bilgi ve Düşünce, Yedi İklim, İmza, Kardelen, Düş Çınarı, Kitap Dergisi, Özgür İrade, Selam, Umran, Beyza, Yolcu gibi dergilerde şiir, deneme, sohbet türlerinde yazıları bulunmaktadır. Pamuk Bulut Ormanı adlı oyunu 2000 yılında İstanbul Şehir Tiyatrolarında sahnelendi.
Otuzdan fazla radyo çeşitli radyolarda seslendirildi. Radyofonik oyun tarzında çok sayıda oyun yazdı ve yönetti. Elliyi aşkın şiiri çeşitli sanatçılar tarafından bestelendi. Marmara FM ve Akra FM radyolarında "Mercan Kayalıkları" adıyla kültür programları hazırladı ve sundu. Mazlum-Der İstanbul şube başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı yaptı. Ayrıca Türkiye Yazarlar Birliği Üyesidir. Ahmet Mercan’ın araştırma, şiir, öykü, deneme, oyun, masal türlerinde yayımlanmış birçok eseri bulunmaktadır.
Yazar ile yapılan sözlü tarih görüşmesi için tıklayınız

Yazıları (266)

Tüm Yazılarını Görüntülemek İçin Tıklayın

İslamcı dergilerde aradığınız her şey İDP Kataloğunda!

Hemen Arama Yapın