Mahmud Esad Coşan » Yazar Profili

Mahmud Esad Coşan

1938 - 2001
Mahmud Esad Coşan, 1938 yılında Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin Ahmetçe köyünde doğdu. İstanbul'a taşınan Esad Coşan ilkokuldan sonra Vefa Lisesi'ni bitirdi. 1960 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap-Fars Filolojisi Bölümü'nü bitirdi. Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi'ne asistan olarak giren Coşan sırayla doktor, doçent ve profesörlük unvanlarını aldı.
Mehmed Zâhid Kotku’nun sohbetlerine katıldı. Kotku’nun yakın ilgi ve muhabbetine muhatap olan Esad Efendi daha sonra onun damadı oldu. 1980 yılında M. Zahit Kotku'nun vefatından sonra da ilim ve irşad görevinin başına geçti. Mahmud Esad Coşan İstanbul, Ankara, Konya ve Bursa'da hadis ve fıkıh enstitüleri açtırdı. Doğu dillerinden Arapça ve Farsça'yı, batı dillerinden Almanca ve İngilizce'yi bilmekteydi. Üniversitede yüzlerce öğrenci yetiştiren Esad Coşan 1987 yılında emekli oldu.
Esad Coşan Sebilürreşâd, Sırât-ı Müstakîm, Teârüf-i Müslimîn gibi birçok dergide yazmıştır. Coşan, 4 Şubat 2001 tarihinde, damadı Prof.Dr. Ali Yücel Uyarel ile bir cami açılışı yapmak için Grifit şehrine giderken, Avustralya'da geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etti

Yazıları (204)

Tüm Yazılarını Görüntülemek İçin Tıklayın

İslamcı dergilerde aradığınız her şey İDP Kataloğunda!

Hemen Arama Yapın