Hüsnü Kılıç » Yazar Profili

Hüsnü Kılıç

1959 -
1959 yılında Fatih’te doğdu. 6 yaşında Rize’de hafızlığa başladı. Medresede İslami ilimler eğitimine devam etti. İlkokul, orta okul ve lise eğitimini dışarıdan tamamladı. Medrese eğitiminin sonunda icazetini aldıktan sonra üniversiteye hazırlanmak üzere 1975 yılında MTTB’nin üniversite hazırlık kurslarına başladı. 1976’d Yüksek İslam Enstitüsü’ne başladı. Bu dönemelerde Yüksek İslam Enstitüsü Federasyon başkanlığı yaptı. Boykot hadiseleri neticesinde okuldan atıldı ve daha sonra İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümüne başladı ve buradan mezun oldu.

1977 yılından itibaren; Dayanışma Vakfı, Ehl-i Sünnet Alimler Birliği (ESAB), İsmailağa İlim ve Hizmet Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) vb. birçok sivil toplum kuruluşunda, kuruculuk, başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulundu. 

Muhtelif yayınevlerinde editörlük, sadeleştirme ve tercüme çalışmaları yaptı. Arma Yayınları, Gönüldaş Yayınları, Şato Yayınları, Nüans Yayınları gibi yayınevlerini kurdu. Gölge, Akıncı Güç, Tavır gibi yayınlarda kuruculuk, proje danışmanlığı, genel yayın yönetmenliği ve yazarlık çalışmaları yaptı. 

Kökler-Yaşayan Alimler Belgeseli (TRT), Okuyucu TV Programı (TRT-5), Aziz İstanbul (Belgesel-Drama, 60’) gibi yapımlarda, yapımcı, proje ve konsept tasarımcısı olarak görev yaptı. 

1992 yılından bu yana kurucusu ve başkanı olduğu Nüans Ajans Basın Yayın Reklam Hizmetleri kurumuyla, Uluslararası İpekyolu Film Festivali, Uluslararası Malatya Film Festivali, Malatya Kitaplığı vb. birçok başarılı projeye imza attı. 
Yazar ile yapılan sözlü tarih görüşmesi için tıklayınız

İslamcı dergilerde aradığınız her şey İDP Kataloğunda!

Hemen Arama Yapın