Abdurrahman Şen » Yazar Profili

Abdurrahman Şen

1955 -
1955 tarihinde Sivas’ta doğdu. 1958’de Fatih İlkokulu’nu bitirdi. Daha sonra sırasıyla Düzce İmam Hatip Okulu, İstanbul İmam Hatip Okulu ve Zeytinburnu Akşam Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladı. Evli ve bir çocuk babasıdır.
Gazeteciliğe profesyonel olarak 1978’de Yenidevir gazetesinde başladı. Cemre, Beyazsanat ve Sarmaşık Kültür isimli dergileri yayımladı. Bulvar gazetesinde 3 yıl çalıştı. Zaman gazetesinde haber müdürü, kültür sanat sayfası sorumlusu, spor sayfası şefi olarak çalıştı ve köşe yazarlığı yaptı. Ortadoğu gazetesinde kısa bir süre çalıştı. 23 Aralık 1993/ 23 Aralık 2003 tarihleri arasında Yeniasya gazetesinde “Cemre” başlığı altında kültür-sanat ağırlıklı olarak günlük köşe yazarlığı yaptı. Beyoğlu Belediyesi’nde 1995 Haziran ayından, 2004 Aralık sonuna kadar kültür sanat konularında başkan danışmanlığı yaptı.
T.C. Kültür Bakanlığı’nın, “Türk Kültürü’ne Hizmet Özel Ödülü”nü aldı (1995). Çeşitli kültür kuruluşlarında; kurucu başkanlık, başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Ağustos 2004’de, doğduğu ilçe olan Hafik’te bir kütüphane oluşturulması için 3500 kitabını bağışladı. Yıl içerisinde yapılan kültür merkezi ve içindeki kitaplık, 5 Eylül 2005 tarihinde yapılan bir törenle hizmete sokuldu.
2015 yılında dostları tarafından Mezun Vermeyen Mektep – Abdurrahman Şen adlı bir kitap yayımlanmıştır.

Yazıları (46)

Tüm Yazılarını Görüntülemek İçin Tıklayın

İslamcı dergilerde aradığınız her şey İDP Kataloğunda!

Hemen Arama Yapın