Burhan Kavuncu » Yazar Profili

Burhan Kavuncu

1954 -
Türkistan’dan göç etmiş bir ailenin çocuğu olan Burhan Kavuncu 1954 Osmaniye’de doğdu. Çocukluk yıllarını Kahramanmaraş’ta geçirdi.Öğretmen bir babanın çocuğuydu..
1970’de Kahramanmaraş lisesini bitirdi. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi’nde tamamladı. Gençlik yıllarında ülkücü hareket olan MHP hareketi içerisinde yer aldı.
Gençlik yıllarında Milli Hareket, Serdengeçti, Fedai, Tohum, İslam Medeniyet, Hakses, İttihat, Ötüken, Büyük Doğu, Diriliş, Edebiyat Dergisi, Hisar, Mavera gibi birçok farklı dergileri okudu. İlk dergi çıkarmaya üniversite yıllarında başladı. Ülkü ocaklarında bulunduğu dönemlerde Lütfi Şehsuvaroğlu, Naci Bostanlı’nın bulunduğu bir ekiple 1977 yılında Genç Arkadaş dergisini çıkardı ve yayın yönetmenliğini yaptı. Alparslan Türkeş’in önderliğinde yayınlanan 9 ışık doktrini izinde yayın yapan bir dergi olarak yayımlandı. Yine aynı dönemde Nizam-ı Alem gazetesini çıkardı.
12 Eylül sürecinde uzunca bir süre Mamak’ta cezaevine girdi ve 1985 yılında çıktı. Cezaevinde geçirdiği süre zarfında ülkücü çizgisinden daha çok İslami bir çizgiye doğru yöneldi. Ardından Abdülkadir Kibar ve arkadaşları tarafından çıkarılan Yazı Dergisi’ne katkıda bulundu. Daha sonra Yeryüzü dergisini çıkardı. Yazı Dergisi, Yeryüzü, Haksöz, Selam gibi birçok dergide yazıları bulunmaktadır.
Yazar ile yapılan sözlü tarih görüşmesi için tıklayınız

Yazıları (96)

Tüm Yazılarını Görüntülemek İçin Tıklayın

İslamcı dergilerde aradığınız her şey İDP Kataloğunda!

Hemen Arama Yapın