Bahattin Karakoç » Yazar Profili

Bahattin Karakoç

1930 - 2018
Karakoç, 5 Mart 1930'da Elbistan’ın Ekinözü kasabasında doğmuştur. İlköğrenimini köyünde tamamladı. Adana-Düziçi Köy Enstitüsü'nde okudu. Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nden mezun oldu. Kahramanmaraş'taki sağlık kuruluşlarında sağlık memuru olarak çalıştı ve 1982 yılında emekli oldu.
Kahramanmaraş'ta 1986-1987 yıllarında Dolunay dergisini çıkardı.Her yıl düzenlenen Dolunay Şiir Şölenlerini başlattı. Çok sayıda ödül almaya hak kazandı.1986 Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın şairi seçildi.1989 yılında Kültür Bakanlığı tarafından ülkemizi temsilen “Strugua Uluslar Arası Şiir Akşamları Festivali”ne katıldı ve burada bir tebliğ sundu.1991 yılında Diyanet Vakfı’nca düzenlenen “Münacaat Yarışması”nda “Beyaz Dilekçe” isimli şiiriyle birincilik kazandı. Karakoç’un birçok şiiri, değişik formlarda bestelenmiştir.
997’de Malatya Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu Malatya konulu şiir yarışmasında birincilik ödülü aldı. 1998’de iki aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Seviye (Mart-Nisan 1998) 6.sayısını “Yaşayan Türk Şiirinin Dede Korkutu Bahattin Karakoç” üst başlığı ile, 2003’de Mefkûre dergisi 11.sayısını “Türk Şiirinin Yaşayan Aksakalı” üst başlığı ile Bahattin Karakoç özel sayıları olarak çıkardı. Aylık fikir ve sanat dergisi Türk Edebiyatı ise 2003 tarihli 357.sayısında kapağına şairin fotoğrafını koyarak ”Şiirimizin Yüz Akı Bahattin Karakoç” spotuyla açtığı dosyada ona geniş sayfalar ayırmıştır.
Şiir, hikâye ve yazıları Cemre, Hisar, Varlık Yıllığı, Türk Edebiyatı, Dolunay, Doğuş Edebiyat, Milli Kültür, Bizim Küllliye, Kültür ve Sanat gibi sanat edebiyat dergilerinde yayınlandı

Yazıları (46)

Tüm Yazılarını Görüntülemek İçin Tıklayın

İslamcı dergilerde aradığınız her şey İDP Kataloğunda!

Hemen Arama Yapın