Gülsen Ataseven » Yazar Profili

Gülsen Ataseven

1940 -
Gülsen Ataseven 1940 yılında Gaziantep’de doğdu. Askeri eczacı olan babasının tayinleri sebebiyle, her sınıfı bir başka Anadolu şehrinde okudu. 13 yaşında babasını kaybedince, İstanbul’a geldi. İstanbul Kız Lisesi'ni 1957 yılında bitirdi. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. 1 yıl karacı, 3 yıl denizci üniforması ile Türkiye’nin ilk kadın askerleri arasında yer aldı. 1963 yılında, sivil olarak İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdi.
Birincilikle bitirdiği öğrenimi sonunda İhsan Aksel Ödülü’nü aldı. 1968 yılında İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde ihtisasımı tamamladı ve kadın-doğum uzmanı oldu. 1997 yılına kadar muayene hekimliği yaptı. Kendi isteğiyle emekli oldu.
1964 yılından beri kadın sivil toplum kuruluşlarının platform, dernek, vakıf, girişim gruplarının kuruluşu, üyesi, başkanı, danışmanlığı gibi görevlerde bulundu. Hanımlar İlim ve Kültür Derneği’nin kuruluşunda yer aldı. Kadınların, toplumsal sorunlarının çözümünde aktif rol almasını teşvik etti. Gülsen Ataseven Şadırvan, İslâm Medeniyeti dergilerinde yazdı.TBMM tarafından 2009 üstün hizmet ödülü ile ödüllendirildi.

Yazıları (25)

Tüm Yazılarını Görüntülemek İçin Tıklayın

İslamcı dergilerde aradığınız her şey İDP Kataloğunda!

Hemen Arama Yapın