Ali Emre » Yazar Profili

Ali Emre

1968 -
1968 yılında Kastamonu'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini aynı ilde tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur. Asıl adı Ali Değirmenci’dir. Erencan Yüksel, Emre Yetkin, Muharrem Çağlayan isimlerini de kullanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını 1994’te Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde tamamladı. İstanbul'da üniversite öğrenciliği döneminde, çeşitli gazete ve dergilerde yazmaya başladı. Edebî inceleme ve denemelerin yanı sıra tarih, siyaset ve biyografi gibi çeşitli alanlarda da çalışmalar yaptı. On yıldan fazla kaldığı Sivas'ta çeşitli liselerde öğretmen olarak çalıştı ve Cumhuriyet Üniversitesi'nde MasterCard eğitimini tamamladı. Sivas’tan sonra bir müddet Ankara’da yaşadıktan sonra İstanbul'a taşındı.
Edebî inceleme ve denemelerin yanı sıra tarih, siyaset ve biyografi gibi çeşitli alanlarda da çalışmalar yaptı. Nureddin Zengi kitabıyla TYB 2017 Roman Ödülü’nü aldı. Ali Emre’nin şiirleri ve yazıları Dergâh, Haksöz, Edebi Pankart başta olmak üzere Kayıtlar, Yolcu, İktibas, Derkenar, Endülüs, Hece, Kırklar, Merdiven, İtibar, Karagöz, Edebiyat Ortamı, Yedi İklim, Tasfiye gibi birçok dergide yayımlandı.

Yazıları (138)

Tüm Yazılarını Görüntülemek İçin Tıklayın

İslamcı dergilerde aradığınız her şey İDP Kataloğunda!

Hemen Arama Yapın