Abdurrahman Dilipak » Yazar Profili

Abdurrahman Dilipak

1949 -
1949 yılında Osmaniye ilinin Haruniye ilçesinde doğdu. 10 yaşında Maraş İmam Hatip okuluna başladı. Bu yaşlarda İslamın İlk Em Oku, Sebilürreşad, Özlem gibi dergileri okumaya ve mahalli gazetelerde yazmaya başladı. Eğitimine Konya İmam Hatip'te devam etti. Ortaokul yıllarını yoğun okumalar eşliğinde geçiren Dilipak henüz 17 yaşında "Düziçi’nde Kasırga" adlı ilk gazetesini çıkarmaya başladı. 1969 yılında DSİ 6. Bölge Müdürlüğünde Arazi Elektirifikasyonu Kontrolörü olarak çalışmaya başladı.
20’li yaşlarında Afyon'da Milli Nizam Gençlik Teşkilatını kurdu. Yeni Devir Gazetesi’nde yazmaya başladı. 1972 yılında Milli Gazeteyi çıkardı. Oradaki yazılarına devam ederken 1973 yılında, sanata dair teorilerinin tartışıldığı Yeni Sanat dergisini çıkardı. O dönemlerde 1977'de Adım, Seriyye, Tagat, 1994'te Cingar, Çekirdek gibi birçok dergi ve gazete de çıkardı.
1988'de Dış Politika dergisini çıkardı. Bu süreçte Yeni Şafak gazetesinde yazmaya başladı. Panel dergisinin yayın yönetmenliğini yaptı. Yeni Zemin dergisinin yayın kurulunda bulundu. 1993'ten itibaren yazılarını çoğunlukla Yeni Akit gazetesinde sürdürmektedir.
Birçok vakıf, dernek, kuruluşta sözcülük, danışmanlık, üyelik yapmış olan Dilipak 60’tan fazla da eser yayımlamıştır.
Yazar ile yapılan sözlü tarih görüşmesi için tıklayınız

Yazıları (808)

Tüm Yazılarını Görüntülemek İçin Tıklayın

İslamcı dergilerde aradığınız her şey İDP Kataloğunda!

Hemen Arama Yapın