Hayrettin Karaman » Yazar Profili

Hayrettin Karaman

1934 -
1934 yılında Çorum'da doğdu. İlkokul eğitimini burada tamamladı. Ardından Konya İmam Hatip okulunda eğitimine devam etti ve 1959 yılında mezun oldu. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde eğitimine devam eden Karaman, 1963'te mezun oldu ve fıkıh asistanı oldu. Akademik faaliyetlerini burada sürdüren Karaman, sırasıyla doktor, doçent ve profesör unvanlarını aldı.
28 Şubat sürecinde hüküm süren baskılar sonucunda akademisyenliğini sürdürdüğü Marmara Üniversitesi'nden istifa etmek zorunda kaldı. Avrupa Uluslararası İslam Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürdü.
Çeşitli dergi ve gazetelerde yazan Karaman, ilk yazısı 1963 yılında İslam'ın İlk Emri Oku dergisinde yayımlandı. Daha sonra Tohum, Türkiye Günlüğü, İslâm Araştırmaları, İzlenim gibi dergilerde yazıları yayımlandı. 1976-1980 yılları arasında çıkan Nesil Dergisi'ni çıkaran ekipte yer aldı.
Yazılarının yanı sıra, yurtiçi ve yurtdışında binlerce konferans, seminer, panel, vaaz, hutbe, kurs, yazılı ve görsel medya programı, eğitim programında yer alarak eğitim, öğretim, tebliğ ve irşad faaliyetini sürdürdü. Tefsir ve meal türünde eserler veren Karaman, araştırma, çeviri, inceleme türünde birçok eserlere sahiptir. Yazı hayatına da devam eden Hayrettin Karaman, Yeni Şafak gazetesinde düzenli olarak yazmaktadır.
Yazar ile yapılan sözlü tarih görüşmesi için tıklayınız

Yazıları (427)

Tüm Yazılarını Görüntülemek İçin Tıklayın

İslamcı dergilerde aradığınız her şey İDP Kataloğunda!

Hemen Arama Yapın